Zo werkt Kentekenparkeren

Als kentekenherkenning wordt geactiveerd, dan wordt jouw kenteken bij de ingang door de camera herkend en gaat de slagboom automatisch omhoog als je aan komt rijden. Je kunt dan zonder te stoppen doorrijden en daarmee start ook je parkeeractie. Zodra je uitrijdt, stopt je parkeeractie weer.

Img

Kentekenherkenning kun je instellen via Stadsparkeren app en op Mijn Stadsparkeren.nl. Hoe je dit instelt, lees je hier.

Waar kun je parkeren met je kenteken?

In alle aangesloten parkeergarages en parkeerterreinen kun je parkeren op basis van kentekenherkenning. Dit worden er steeds meer, bekijk hier waar het werkt.

Vergeet je pas niet!

De kans is klein, maar wordt je kenteken door bijvoorbeeld sneeuw of vuil niet herkend, dan gebruikt je de pas.

Daarnaast kan het zijn dat in de avond de garage gesloten is. Indien dit het geval is, kun je de pas aanbieden bij de loopdeur om toegang te krijgen tot de garage. Zorg er dus voor dat je de pas bij je hebt en dat deze gekoppeld is aan je kenteken! De parkeerpas kun je gratis aanvragen.

Staat de slagboom open?

Staat de slagboom al open door bijvoorbeeld een storing of wordt deze handmatig door de beheerder voor je geopend. Controleer dan altijd even in de app of je parkeeractie ook daadwerkelijk is gestopt. Is de parkeeractie niet gestopt, dan lees je hier wat je moet doen.